foto

In de kijker: Lowepro Slingshot 200 AW

Lowepro Slingshot 200 AWAls je een lange daghike maakt wil je liever niet de hele dag met je camera op je buik lopen. Kom je tijdens je wandeling echter in een gebied waar de kans op het spotten van wild groot is, dan wil je ook weer niet continu met je camera in de hand moeten lopen. De Slingshot 200 AW van Lowepro is dan precies wat je zoekt: een comfortabele rugzak als je de camera even niet nodig hebt en een snel toegankelijke ‘heuptas’ als je camera wel bij de hand wilt hebben.

2-in-1 rugzak

Door het unieke ‘sling’ design is de Slingshot van Lowepro eigenlijk een combinatie van rugzak en heuptas. Als je de Slignshot op je rug draagt heb je alle bewegingsvrijheid die je tijdens het lopen graag wilt hebben. De rugzak is voorzien van een enkele schouderband, maar dankzij een extra -weg te stoppen- strap blijft de Slingshot toch perfect in balans op je rug hangen. Als je deze extra strap vervolgens los maakt, kun je de Slingshot eenvoudige kantelen en op die manier naar je heup ‘slingeren’. In die positie is de camera direct bij de hand en kun je dus gemakkelijk foto’s maken van zaken die je onderweg tegenkomt. Dankzij de ‘Zip-stop’ clips hoef je ook niet bang te zijn dat je camera uit je tas kan vallen, want door deze clips te sluiten kan je tas niet verder open dan noodzakelijk.

Verassend veel opbergruimte

Ondanks  dat de Lowepro Slingshot 200 AW er van buiten compact uitziet (22x15x30 centimeter) is er verbazingwekkend veel opbergruimte in de tas. Het hoofdvak is voorzien van een uitsparing voor een spiegelreflex-camera met middelgrote lens en daarnaast 5 –in grootte verstelbare- vakken voor extra objectieven of filters. Ook is er een klein opbergzakje voor je digitale geheugenkaarten en zit een microfiber displaydoekje vernuftig weggewerkt in een klein mesh-vak. Aan de buitenkant van de rugzak zit een extra vak verwerkt, met daarin kleine vakjes voor kleiner materiaal en schoonmaakspullen en bovenop de Slingshot is nog een groter vak voor groter materiaal of bijvoorbeeld snacks en GSM. Het grote hoofdvak is dik gevoerd om beschadiging van de camera te voorkomen, de beide andere opbergvakken zijn voorzien van een iets dunnere voering.

Venturi Windbreak De ritsen zitten perfect weggestopt in de naad.

In weer en wind

De Slingshot 200 AW van Lowepro is gemaakt om in de buitenlucht te gebruiken. En dus is hij ook zo ontworpen dat je niet bang hoeft te zijn als tijdens je tocht het weer omslaat. Onderin de rugzak zit een regenhoes verwerkt: de All Weather Cover. Uiteraard kun je deze hoes ook gebruiken om je tas en de inhoud ervan te beschermen tegen stof, modder en ander vuil. De ritsen die zijn gebruikt voor de Slingshot zijn overigens speciaal gekozen op hun betrouwbaarheid: ze weerstaan zand en stof en houden daardoor de inhoud van de tas goed beschermd. Datzelfde geldt overigens voor de rest van het gebruikte materiaal: stevig microfiber, waterafstotend ripstop nylon en 600D TXP.

Uitbreidbaar

De Lowepro Slingshot 200 AW kan zonder problemen een (digitale) spiegelreflex camera met 3 tot 4 extra lenzen en een veelheid aan accessoires herbergen. Mocht dat echter niet genoeg zijn, dan kun je de rugzak uitbreiden dankzij de bekende Hypalon Sliplocks van Lowepro. Dit zijn stevige bevestigingslussen om andere (Lowepro) onderdelen aan je rugzak te bevestigen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra lenstassen, accessoire-zakjes of zelfs een flessenhouder. Mocht de Slingshot 200 AW an sich te klein zijn voor je wensen, dan kun je eventueel ook voor de Slingshot 300 AW kiezen. Dit is de grootste van de Slingshots, terwijl er daarnaast ook een compacte Slingshot 100 AW is voor mensen die nauwelijks extra objectieven mee willen nemen.

In de prijzen

Het unieke ontwerp van de Slingshot heeft al meer dan eens geleid tot enthousiasme bij de pers. Zo kende PCPhoto Magazine al in december 2005 de 'Editors's Pick' toe aan de Slingshot 200 AW:

"Its over-the-shoulder design and accessibility make the Lowepro SlingShot 200 AW the ideal camera bag. To us, it means a safe camera without an excessive amount of zippers, clamps and Velcro(R) interfering with our photography. The bag also features pockets for cables, a card pouch, a microfiber cloth to shield the LCD screen and the patented Lowepro all-weather cover. The bag measures about 9x7x17 inches."

Digital Photo / Practical Photography benoemde de Lowepro Slingshot AW serie afgelopen jaar zelfs nog tot winnaar in de categorie 'Best Camera Accessory' in hun jaarlijkse ' Gear of the Year' verkiezing.

Adviesverkoopprijs

De verkoopprijs van de Lowepro Slingshot 200 AW is EURO 129,95.

Verkrijgbaarheid

De Lowepro Slingshot 200 AW is verkrijgbaar bij een select aantal buitensportzaken en de betere fotospeciaalzaken. Winkels die Lowepro nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Degreef & Partner BV (073-6154550) in 's-Hertogenbosch.

Meer informatie

Voor meer informatie over Lowepro in het algemeen kun je ook de site van Lowepro of van hun importeur zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowepro:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }