foto

In de kijker: Leki Speed Pacer Vario

In het dagelijks straatbeeld zie je ze steeds vaker: mensen die Nordic Walking beoefenen. Met de Leki Speed Pacer Vario heeft de Nordic Walker de ultieme nordicwalking-stok in huis die geschikt is voor alle soorten nordicwalking-technieken. De Speed Pacer Vario van Leki is licht van gewicht, makkelijk in het gebruik en bovendien enigzins verstelbaar in lengte.

Leki Speed Pacer Vario

Bij de introductie van de originele Leki Pacer Vario in 2004 werd deze stok overladen met awards en positieve reviews. Met bekroningen als de ISPO Outdoor Award (2004) en de Innovation Award van het Nordic Sports Magazine zal het duidelijk zijn dat de Pacer Vario een topmodel was en nog steeds is. Met de Speed Pacer Vario legt Leki de lat echter nog hoger en is duidelijk te zien hoe een marktleider diens positie kan behouden met verbeteringen middels productinnovatie. Die innovatie komt ondere andere goed naar voren met het Trigger 3 systeem.

Het Trigger 3 systeem -ook wel Shark-systeem genoemd- is de logische opvolger van de reeds eerder geïntroduceerde Trigger 1 en Trigger 2 systemen. Trigger 3 is nóg makkelijker in het gebruik en bovendien nog lichter van gewicht. Zoals je gewend bent van de Trigger-systemen kan de strap met een eenvoudige handbeweging los worden gekoppeld van de stok. Bij het Trigger 3 systeem bestaat de verbinding uit een kleine lus die gemaakt is van zeer sterk kunststof. Je kunt het vergelijken met een zeer dun, maar uiterst sterk klimtouw. Het materiaal kan een kracht van 200 kilogram zonder problemen weerstaan. Verder is het systeem zo ontworpen dat de nordic walker een goede controle houdt over de stok en dat de vrijkomende krachten tijdens het walken op een juiste manier worden overgedragen.

Het woord 'Vario' in de naam van de Leki Speed Pacer Vario zit 'm in het verstelbare stuk net onder de grip (het handvat). Bij Nordic Walking is het namelijk van groot belang dat de stok de juiste lengte heeft om optimaal alle spieren te kunnen benutten tijdens het lopen. Maar diezelfde lengte verschilt al snel zo'n 3 centimeter als de stok met of zonder rubber tip wordt gebruikt. Daarom is bij de Vario poles de lengte verstelbaar in twee richtingen: de stok is naar wens tot 5 centimeter te verlengen of in te korten. Dit komt ook goed van pas als je verschillende Nordic Walking technieken beoefent of heuvelachtig terrein voor je hebt. Het verstelsysteem maakt overigens gebruikt van het 'Super Lock System' van Leki. Met dit systeem kun je de pole met een eenvoudige draaibeweging losmaken en verstellen om 'm vervolgens met een tegenovergestelde draaibeweging weer vast te zetten. Testen door TÜV hebben uitgewezen dat dit systeem zonder problemen een gewicht van 140 kilogram kan doorstaan en dus inderdaad met recht 'Super Lock System' genoemd mag worden.

Middels het Trigger 3/Shark systeem kan de strap gemakkelijk los worden gemaakt. De lengte van de Leki Speed Pacer Vario kan tot 5 centimeter naar boven of beneden worden bijgesteld. De strap (polslus) kun je in maat verstellen middels Velcro (klitteband). Met de (optionele) Silent Spike Pad heb je grip én rust tijdens het Nordic Walken.

De strap zelf is overigens ook bijzonder. Deze kan namelijk worden aangepast aan de maat van de handen. De strap is dan ook af te stellen in S, M en L als maat en daardoor bijvoorbeeld even comfortabel met als zonder handschoenen omdat hij gewoon iets strakker of minder strak kan worden afgesteld. Het handvat zelf is voorzien van natuurkurk voor een comfortabele en stevige grip.

Het gebruikscomfort van een Nordic Walking stok zit 'm echter niet alleen in de strap en het handvat. Het gebruikte materiaal is van minstens zoveel belang en ook daar is de Leki Speed Pacer Vario een topmodel. Er wordt bij deze stok namelijk gebruik gemaakt van zogenaamd High Modular Carbon (HM Carbon). 100% carbon voor een nog betere voorkoming van ongewenste trillingen tijdens het lopen.

De Carbide Flextip onderaan de stok zit verstopt in een stevige rubber tip: de Powergrip Pad. Wil je echter tijdens het Nordic Walken niet steeds hoeven te stoppen om de rubber tip te plaatsen of te verwijderen, dan kun je er nieuwe Silent Spike Pads van Leki bij kopen. Deze rubber pads zijn voorzien van een aantal kleine spikes. Daardoor biedt de Silent Spike Pad de voordelen van twee soorten tip: spikes voor een betere grip op bijvoorbeeld een nat wegdek en het reduceren van het door velen irritant gevonden tik-geluid van lopen op een hard wegdek met gewone tip.

De Leki Speed Pacer Vario is er overigens in twee verschillende kleuren (rood en zilver) en in de lengtes 105cm, 110cm, 115cm, 120cm, 125cm en 130cm, waarbij bij elke maat de totale lengte van de stok dus tot 5 centimeter langer of korter kan worden ingesteld.

De verkoopprijs van de Leki Speed Pacer Vario is EURO 129,95. De Silent Spike Pads kosten EURO 20,00 per set.

De Leki Speed Pacer Vario is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Leki nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen.

Voor meer informatie over Leki in het algemeen kun je ook de site van Leki zelf bezoeken.

Voor meer informatie over nordic walking kun je terecht op Nordicwalkingforum.nl

Recente nieuws-items met betrekking tot LEKI:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]