foto

In de kijker: Mountain Equipment Xero 250

Wil je wel minder gewicht dragen, maar niet minder comfortabel slapen, dan is de nieuwe Xero 250 van Mountain Equipment de slaapzak waar je op hebt gewacht. De Xero 250 maakt deel uit van de Xero-serie, slaapzakken die een extreem laag gewicht combineren met een flinke temperatuur-range (tot ver onder het vriespunt.) en een laag pakvolume. Met een gewicht van slechts 525 gram en een ‘recommended sleepzone’ van +25 graden tot 0 graden is de Xero 250 favoriet bij veel grammenjagers. Volgens de EN 13537 normering (welke duidelijke op de stuffsac vermeld staan) heeft de slaapzak een comfort-waarde van +8 graden, een comfort limiet van +3 en een extreme waarde van -11 graden.

Mountain Equipment Xero 250Mountain Equipment gebruikt voor de slaapzakken uit de Xero-serie hun beste materialen. Zo is het buitentijk gemaakt van het ultralichte He30rs materiaal. Dit nylon weegt slechts 30 gram/meter en is bewerkt met een acryl coating om de waterbestendigheid te vergroten. Aan de binnenzijde wordt een zeer zachte en lichte Supersoft lining gebruikt. Deze voelt zeer prettig aan, zodat je ook prima zonder extra slaapzakliner kunt slapen.

Om comfortabel te kunnen slapen wil je warm blijven. Daarom is de Xero 250 gevuld met 250 gram 93/7 Europees ganzendons met een fillpower van 700+. Er zijn ook warmere versies van de Xero-slaapzak beschikbaar, met respectievelijk 350 en 550 gram dons. Dit dons wordt op haar plaats gehouden dankzij het Narrow box-wall baffling systeem dat is gebruikt. Hierbij wordt het dons als het ware in kleine compartimenten verdeeld, zodat het niet kan verschuiven en er dus geen koude plekken kunnen onstaan. Hetzelfde geldt overigens in de slaapzak zelf: door het unieke (gepatenteerde) EXL systeem zijn er binnen in de slaapzak geen koude plekken. Dit systeem is er namelijk op gebaseerd dat de slaapzak zich volledig aan je lichaamsvorm aanpast dankzij elasticiteit. De slaapzak zit dus niet strak tegen je lichaam, maar sluit wel dusdanig goed af dat er minder lucht verwarmd hoeft te worden.

het unieke (gepatenteerde) EXL systeem het anatomische ‘Shark Toe’ design een ultralicht, waterdicht draagzakje een grote mesh (‘visnet’) opbergzak

De capuchon van de Xero 250 is anatomisch gevormd en sluit dus goed aan op je hoofd. Niet alleen voelt dit een stuk prettiger/natuurlijker, maar tevens voorkomt het dat warmte gemakkelijk kan ontsnappen. Aan de andere kant van de slaapzak, bij het voeteneind, zorgt de ‘Bullseye’ voetplug met het anatomische ‘Shark Toe’ design voor warme voeten die niet strak worden omsloten. De werking hiervan is even vernuftig als eenvoudig: de voetplug, die uit maar liefst 5 afzonderlijke compartimenten bestaat heeft de vorm van de voeten in rust, de voeten drukken hierdoor niet al het dons in het voeteneind plat. Daardoor blijft er meer loft en dus warmte bewaard.

Mountain Equipment levert de Xero-slaapzakken overigens inclusief een ultralicht, waterdicht draagzakje. Dit is voorzien van getapete naden en volledig gecoat, zodat de slaapzak volledig beschermd wordt tegen weer en wind. Om de slaapzak op te bergen wordt er standaard een grote mesh (‘visnet’) opbergzak meegeleverd.

De Xero-slaapzakken zijn er overigens in twee verschillende maten: standaard en extra large. En zoals gezegd zijn er drie versies: de Xero 250, de Xero 350 en de Xero 550.

Onlangs ontving de Mountain Equipment Xero de Outdoor Award, dankzij de combinatie van eigenschappen die het de lichtste slaapzak in zijn soort maken.

De adviesverkoopprijs van de Mountain Equipment Xero 250 is EURO 269,95

Het Mountain Equipment Xero 250 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Mountain Equipmment nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Matterhorn in Apeldoorn (055-5400850).

Voor meer informatie over Mountain Equipment in het algemeen kun je ook de site van Mountain Equipmment zelf bezoeken.

Voor meer informatie over slaapzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Mountain Equipment:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }