foto

In de kijker: Eureka! Skylite 2 SUL

De Skylite 2 SUL van Eureka! is een siliconized ultra light tent, vandaar de SUL in de naam. Deze tweepersoons tent met een gewicht van onder de twee kilo is voor veel buitensporters de ideale tent om mee te nemen op tochten waarbij een laag gewicht een belangrijk criterium is.

Eureka! Skylite 2 SUL Voor de Skylite 2 SUL maakt Eureka! gebruik van het ultra dunne 20Denier nylon (siliconised ripstop met PU-coating), als eerste tentfabrikant in Europa. Ondanks het lage gewicht en de minieme dikte van het materiaal kan het toch een waterkolom 1500mm hebben, waarmee de tent prima geschikt is voor de zomer en lente en met een beetje goed weer ook prima in de herfstmaanden.

Het opzetten van de tent gaat vrij makkelijk: er zijn twee lange boogstokken die elkaar dubbel kruisen en zo zorgen voor de stevige, vrijstaande tent. Voor de stokken is overigens gebruik gemaakt van de bekende DAC Featherlite stokken, een industriestandaard. De stokken zijn zo gemaakt dat de uiteinden voorgevormd zijn om in elkaar te steken. Dat heeft als grote voordeel dat er dus verbindingsstukken in de stokken hoeven te worden gezet, met de nodige gewichtsbesparing als resultaat.

De binnentent is –zoals je van Eureka! gewend bent- voorzien van de nodige opbergvakken en biedt met een oppervlakte van 145 x 220 centimeter voldoende oppervlak voor twee personen om comfortabel te liggen. De binnentent bestaat grotendeels uit een zeer fijnmazig mesh (gaas), zodat je geen last hebt van condensvorming in de binnentent. Middels clips wordt de binnentent in het stokkenframe gehangen en vormt zo een vrijstaande binnentent.

De Skylite 2 SUL is een dubbelwandige tent en het buitendoek steekt aan de voorkant ver genoeg uit om een redelijk ruime vestibule te vormen. Deze kan gebruikt worden om de rugzakken op te bergen, maar in geval van slecht weer met de nodige voorzichtigheid ook om in te koken. Doordat de ingang zowel van onder als van boven kan worden geopend kan er een opening worden vrijgelaten aan de bovenkant voor het laten ontsnappen van de warme dampen van bijvoorbeeld kokend water om zo de vorming van condens te voorkomen. Verder zijn twee ventilatie-openingen, aan de voorkant en aan de achterkant en kun je het buitendoek aan de achterkant zo opspannen dat een klein briesje al voor een goed luchtstroming zorgt tussen binnen- en buitentent.

De Skylite 2 SUL maakt gebruik van voorgevormde stokverbindingen. De binnentent is een vrijstaand ontwerp. De 'deur' kan ook enkel aan de bovenzijde worden geopend voor optimale ventilatie. De Eureka! Skylite 2 SUL is zeer strak af te spannen dankzij strategisch geplaatste scheerlijnen.

Voor de nodige stevigheid zijn er op strategische punten scheerlijnen verbonden aan de tent, zodat deze zeer straks kan worden afgespannen. Daartoe wordt de tent geleverd inclusief de nodige (lichtgewicht) haringen, welke door hun haakse vormgeving minder snel krom zullen worden geslagen.

Zonder accessoires weegt de Eureka! Skylite 2 SUL 1,64 kg. Tel je daar de nodige haringen en scheerlijnen bij op, dan kom je net aan de 2kg. Het pakketje is lekker compact: 18x45 centimeter en zowel de stokken als de haringen hebben hun eigen opbergzakje. Eureka! noemt de kleur van de tent ‘Sage Green’, wat een grijsgroene tint is die niet echt opvalt in de natuur.

De verkoopprijs van de Eureka! Skylite 2 SUL is EURO 395,00.

De Eureka! Skylite 2 SUL is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Eureka! nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Nigor net in Utrecht (088-0999888).

Voor meer informatie over Eureka! in het algemeen kun je ook de site van Eureka! Europe zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Eureka!:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }