foto

In de kijker: Travelsafe Travel Hammock

Travelsafe heeft voor de actieve buitenslaper een alles-in-één concept: de Travel Hammock is namelijk zowel een hangmat, een klamboe én een regenluifel. En dat alles met een gewicht van nog geen 750 gram en verpakt in een klein pakketje.

Travelsafe Travel HammockAls de temperaturen stijgen is het vaak steeds minder makkelijk om een aangenaam klimaat te krijgen in je tent. Een oplossing waar velen voor kiezen is dan ofwel in een hangmat of onder een tarp in de vrije buitenlucht gaan slapen. Beide opties hebben echter één groot probleem: bij het warme weer zijn ook de insecten behoorlijk actief en is de kant op een muggenbeet dus vrij groot als je in de open lucht gaat slapen. Met de Travel Hammock van Travelsafe heb je dat probleem echter niet. Dankzij de bijgeleverde klamboe ben je perfect beschermd tegen zelfs de kleinste insecten. De klamboe van deze hammock heeft maar liefst 1000 gaatjes per vierkante inch, waardoor ook hele kleine muggen geen kans zien om bij je in de buurt te komen.

De klamboe is aan één kant aan de hangmat bevestigd met een ritssluiting. Door deze te openen kun je zonder problemen in de hangmat gaan zitten, langzaam gaan liggen en het gat vervolgens weer sluiten. Aan de binnenzijde van de klamboe zijn twee kleine vakjes bevestigd waar je bijvoorbeeld een zaklamp of ander klein materiaal in kunt opbergen tijdens de nacht. De klamboe zelf hangt dankzij twee lussen ruim boven de hangmat zelf aan een draad en dus niet tegen je lichaam aan.

Maar met enkele een klamboe op je hangmat heb je nog te kampen met een bekend probleem van de zomerse nachten: een plotseling opkomende regenbui die vaak niet lang duurt, maar wel net lang genoeg om je slaapzak helemaal doornat te maken als je niet onder een afdak ligt. Daarom levert Travelsafe een ruim afdak bij de Travel Hammock, welke met een elastische lijn direct boven de klamboe/hangmat kan worden bevestigd. Zo lig je dus niet alleen veilig achter een net, maar tevens lekker droog onder een afdak. Bijkomend voordeel van dit los geleverde afdak is overigens dat het ook prima dienst kan doen als aparte tarp tijdens nachten waarbij je niet in je hangmat maar op de grond wilt slapen. De afmetingen van het afdak (270 x 240 centimeter) zijn er ruim genoeg voor. Op strategische plaatsen is het afdak voorzien van ringen, zodat vastbinden van een touw gemakkelijk is.

Stevige lussen voor de ophanging. De klamboe wordt hoog boven de hangmat bevestigd. Verstevigde ringen voor bevestiging van de luifel. Ook zonder de regenluifel prima te gebruiken voor een middag-dutje.

Voor bevestiging van de hangmat aan twee bomen of andere bevestigingspunten worden er enkele losse touwen bij de Travel Hammock geleverd. Het geheel zelf is verpakt in een klein opbergvakje dat vastzit aan de hangmat zelf. Het zakje (met een formaat van 13 x 28 centimeter) hangt daardoor precies in het midden van de hangmat aan de zijkant en is dus een perfect opbergzakje voor bijvoorbeeld een boek of kaarten die je voor het slapen gaan nog even wilt lezen/bestuderen.

In totaal weegt de Travel Hammock van Travelsafe nog geen 750 gram, inclusief opbergzakje, klamboe, regenluifel en de extra bevestigingstouwen en elastiek. Daarmee is het pakket dus ook ideaal voor de lichtgewicht hikers die meerdaagse tochten maken door bosrijk gebied waar het vinden van twee bomen om de hangmat aan op te hangen geen enkel probleem hoeft te zijn.

De verkoopprijs van Travelsafe Travel Hammock is EURO 49,95.

De Travelsafe Travel Hammock is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die TravelSafe nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Travelsafe in Mijdrecht (0297-284400).

Voor meer informatie over Travelsafe in het algemeen kun je ook de site van Travelsafe zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten en slaapzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot TravelSafe:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]