foto

In de kijker: Lowa AL-X 44 Lo

De AL-X 44 Lo van Lowa is een lichte, lage wandelschoen die ideaal is voor wandelingen zonder rugzak of met een kleine daypack. De schoen maakt deel uit van de zogenaamde Active Lifestyle serie, schoenen die bedoeld zijn voor mensen die zowel in het bos als in de stad comfortabel willen wandelen zonder direct van schoenen te moeten wisselen.

Lowa AL-X 44 LoSpeciaal voor de AL-X serie is de AL-X zool ontwikkeld. Deze geeft een stabiele houding aan de voet bij het neerzetten en loopt zowel achter bij de hak als voor bij de tenen door over/tegen de schoen zelf. Daardoor ontstaat een beschermde omgeving voor de voet en wordt de stabiliteit bij het lopen nog eens extra verbeterd. Bovendien bestaat de onderkant van de zool uit een zeer soepele, maar tegelijkertijd stevige rubbersoort die zorgt voor een optimale grip tijdens het lopen.

Bij de Active Lifestyle schoenen gaan comfort en design hand in hand. De schoenen hebben frisse kleuren en een moderne look. Zonder problemen kun je daarom ook in de stad dragen voor een stadswandeling, waarbij je dan niet direct uit de toon valt door te grote of zware wandelschoenen.

De schoenen vallen volgens Lowa onder de outdoor index 4, ook wel bekend als de All Terrain Collection. Schoenen van deze categorie zijn bedoeld voor wandelingen in niet te zwaar terrein, met name bossen en het platte land. Daarbij kunnen ze door hun soepele zool ook prima gebruikt worden om te Nordic Walken, zowel op asfalt als in het bos.

De nieuwe AL-X zool zorgt voor stabiliteit, bescherming en grip. Het uitneembare voetbed vormt onderdeel van het Climate Control System. Een gevoerde tong zorgt voor extra comfort. De Lowa AL-X 44 Lo is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties.

Om het klimaat binnen de schoen te optimaliseren is er gebruik gemaakt van een sneldrogend en goed ademend mesh als lining. Bovendien gebruikt de uitneembare inlegzool het Climate Control systeem van Lowa, dat vocht snel afvoert en zo de voet droog houdt tijdens het lopen.

De buitenkant is gemaakt van een lichtgewicht, duurzaam microvezel (een synthetisch leder), waarbij de naden zijn gebruikt voor extra sportieve uitstraling dankzij kleuraccenten. Het materiaal is waterafstotend, maar door behandeling met Teflonspray is de waterdichtheid van de schoenen nog eens extra verbeterd. De tong van de schoen is gevoerd en zorgt daarmee voor een soort van kusseneffect. Bovendien wordt bij het aantrekken van de veters de tong goed sluiten op de voet geplaatst, zodat de pasvorm nog beter is en de schoen prettig aanvoelt tijdens het lopen.

De AL-X 44 Lo van Lowa is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties en in de maten 7 t/m 13 voor de heren. Voor de dames is er een vergelijkbare AL-X 33 Lo (ls) in de maten 4 t/m 9. Ook zijn er binnen de AL-X serie modellen beschikbaar met een Gore-Tex XCR lining of als Mid (halfhoog) model.

De verkoopprijs van Lowa AL-X 44 Lo is EURO 100,00.

De Lowa AL-X 44 Lo is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowa nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen.

Voor meer informatie over Lowa in het algemeen kun je ook de site van Lowa zelf bezoeken.

Voor meer informatie over schoenen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowa:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }