foto

In de kijker: Lowe Alpine Titan Jacket

Na Dry Zone en Warm Zone introduceerde Lowe Alpine onlangs met het Titan Jacket de Soft Shell Zone, het logische vervolg met strategisch geplaatst fleece achter een beschermende Soft Shell buitenlaag. Het Titan Jacket heeft daardoor alle positieve kenmerken van een ademend Soft Shell jack, maar houdt je tegelijkertijd even warm als een warm fleece jack.

Lowe Alpine Titan JacketSoft Shell Zone is gebaseerd op het eenvoudige feit dat je niet overal op je lichaam even veel warmte uitstraalt of nodig hebt. Op sommige plaatsen van een jack zou dus minder of juist meer isolatie plaats moeten vinden, terwijl tegelijkertijd op sommige plaatsen een beter ademend vermogen nodig is dan op andere plaatsen. In het Titan Jacket wordt dit opgelost door een laag fleece zo in de Soft Shell buitenlaag te lamineren dat het precies op de juiste plaatsen aanwezig is en op de plaatsen waar het niet nodig is dus niet.

Soft Shell Zone heeft niet alleen als voordeel dat het Soft Shell jack daardoor warmer is, maar toch weinig weegt. Een optimale combinatie van ademend vermogen, isolatie en gewicht dus. Zo zit er op borst bijvoorbeeld meer fleece dan op de buik: op de buik vormt zich immers vaker zweet en is een ademend vermogen dus belangrijker, terwijl de borst vaak de wind vangt en dus juist meer isolatie nodig heeft.

De Soft Shell buitenlaag beschermt je tegen het weer, het is namelijk winddicht en kan een behoorlijke regenbui goed doorstaan. Het ademend vermogen van Soft Shell zorgt voor een comfortabel klimaat op het lichaam. Een andere voordeel van de Soft Shell buitenlaag is het feit dat je niet in je bewegingsvrijheid wordt gehinderd. Het materiaal is ‘stretch’ en sluit dus perfect aan op het lichaam.

Soft Shell Zone: een combinatie van soft shell en strategisch geplaatst fleece De rits wordt geparkeerd in een fleece beschermvakje De manchetten zijn voorzien van een winddichte extra laag. De ritsen zitten in de zakken van de jas gelast.

Verder is het Lowe Alpine Titan Jacket uiteraard uitgevoerd met de features die je van een kwaliteits Soft Shell jack mag verwachten. Zo is het jack voorzien van twee ruime zakken aan de voorkant en zit er tevens een kleine zak op de mouw. Alle zakken zijn voorzien van ingelaste ritsen. Daarnaast wordt de frontrits bovenaan bij de kin ‘geparkeerd’ in een fleece bescherming, zodat de rits je kin niet irriteert als hij het jack helemaal dicht is geritst. Verder kan de fleece-gevoerde kraag hoog worden opgezet en zijn de mouwen bij de manchetten voorzien van een elastische, winddichte extra laag. Op die manier verlies je dus geen warmte in koude omstandigheden.

Het Lowe Alpine Titan Jacket weegt 534 gram en is beschikbaar in de maten S-M-L-XL-XXL en in de kleuren true red/gun metal en black/gun metal (zie foto’s).

De verkoopprijs van de Lowe Alpine Titan Jacket is EURO 239,95.

De Lowe Alpine Titan Jacket is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowe Alpine nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Nederland in Leusden (033-4340454).

Voor meer informatie over Lowe Alpine in het algemeen kun je ook de site van Lowe Alpine zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]