foto

In de kijker: Asolo Enduro Transit XCR

Asolo is dit jaar gekomen met de Enduro-serie, lage wandelschoenen die zijn uitgevoerd met de nieuwe Olympus (midden)zool. De Olympus-zool is een project waarbij Asolo en Vibram samen hebben gewerkt om een gecombineerde zool te ontwikkelen die uit meerdere delen bestaat met elk hun eigen functie.

Asolo Enduro Transit XCRHet begint met een EVA middenzool die een schok-absorberende werking heeft om vermoeidheid en blessures te voorkomen. Deze beslaat slechts dat deel van de voet (recht onder de hak) dat daadwerkelijk een zware schok krijgt te verduren en dus de demping kan gebruiken. Onder deze kleine zool zit een grotere middenzool (EVA), maar dan met een iets hogere dichtheid om de demping over de hele voet te verspreiden. Onderop zit een combinatie van een stevige Asolo/Vibram zool voor stevige grip, uitgevoerd met het Asobrake systeem.

Het Asobrake-systeem was reeds eerder geïntroduceerd en zorgt voor een goede grip, ook tijdens het bergafwaarts lopen. Hierdoor worden veel blessures voorkomen en raak je als wandelaar ook minder snel vermoeid tijdens het lopen. Ook bijzonder aan de Enduro-serie is de toepassing van ASOsorb. Hierbij zorgt een maatafhankelijk stukje binnenzool voor een goede demping en dus ook weer voor minder blessures en minder vermoeidheid. Het zal dan ook duidelijk zijn dat de zolen van de Enduro-serie net even meer bieden dan zolen van gewone lage wandelschoenen.

Interessant om te weten is een unieke eigenschap van Asosorb, dat de hardheid van het dempingselement in de hak voor een specifiek maatbereik (en dus te verwachte gewicht van de gebruiker) geprogrammeerd is: grote herenmaten hebben een stijver dempingselement (10-13½: blauw element) dan de zachter gevoerde kleine damesmaten (3½-5½: geel). De kleine heren en grote dames zitten daar qua demping tussenin (6-9½: rood dempingselement).

De hier besproken Transit XCR is een dames-model dat is uitgevoerd met een Gore-Tex XCR-voering. Voor de heren is er de Tasman XCR, maar daarnaast zitten er ook schoenen in de serie die niet zijn voorzien van Gore-Tex XCR, zoals de Lunar en de Channel voor de dames en de Fulcrum en de Veloce voor de heren.

Aan de buitenkant zijn alle modellen afgewerkt met polyester en suede.

De Olympus zool, een gezamenlijk project van Asolo en Vibram. Asosorb, met een op de maat afgestemd tussenstuk. De Asolo Enduro Transit XCR is uitgevoerd met Gore-Tex XCR, dus gegarandeerd waterdicht. De Asolo Enduro Transit XCR is er in drie verschillende kleurencombinaties.

De Enduro Transit XCR is verkrijgbaar in de kleuren Sand-Beige, Light Grey-Light Grey en Light Grey-Blue Mist. Voor zowel de dames als de heren is nagenoeg de complete maat-serie beschikbaar, met ook tussenmaten om exact de juiste schoen te kunnen vinden.

De Asolo Enduro Transit XCR is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Asolo nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Benelux BV in Leusden (033-4340454!).

Voor meer informatie over Asolo in het algemeen kun je ook de site van Asolo zelf bezoeken.

Voor meer informatie over schoenen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot Asolo:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-09-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]