foto

In de kijker: Eureka! Mountain Lite 2

De Mountain Lite 2 van Eureka! is een tweepersoons, zelfdragende koepeltent die je gedurende bijna het hele jaar (3 seizoenen) kunt gebruiken. Bij het ontwerp van de Mountain Lite 2 is bijzonder veel aandacht geschonken aan goede ventilatie en dus heb je veel minder last van condensvorming dan bij veel andere tenten.

Eureka! Mountain Lite 2De Mountain Lite 2 maakt gebruikt van het befaamde High-Low ventilatie-system van Eureka!. Al direct bij het opzetten merk je dat de tent anders is dan anderen: een deel van de buitentent is op vernuftige wijze aan de binnentent bevestigd. Daardoor ontstaan zeer ruime ventilatie-openingen, welke een goede doorstroom van de lucht garanderen.Zit je in de binnentent, dan zie je ook dat laag bij de vloer mesh is verwerkt om die luchtstroom op gang te houden. Bovendien zijn te stokslurfen voorzien van mesh om ook tussen binnen- en buitentent zoveel mogelijk de lucht in beweging te houden.

Een ander opvallend feature aan de Mountain Lite 2 is de ruimte in de vestibules. De tent kent twee ingangen en beide ingangen hebben een ruime vestibule om bijvoorbeeld je rugzak te plaatsen. In de binnentent zelf heb je een vloeroppervlak van 225x155 centimeter en in het midden is hij ongeveer 110 centimeter hoog. Ruim voldoende dus voor twee personen om in te slapen.

De Mountain Lite 2 is gemaakt van sterk 75D tafetta 'Stormshield Plus' Polyester (3000mm) met een lichte PU coating. Voor het grondzeil is 70D 210T Nylon taffeta (4000mm) gebruikt met een lichte PU coating. De binnentent is gemaakt van het lichte 70D 210T ademend ripstop nylon en toepassing van vrij veel mesh.

De Mountain Lite 2 maakt gebruik van het befaamde High-Low ventilatiesysteem van Eureka! Dicht bij de vloer is mesh gebruikt om de doorstroming van lucht te garanderen. De stokslurfen zijn voorzien van mesh, licht van gewicht en ter verbetering van de doorstroming van lucht. De tent is op te delen in vier compacte pakketjes.

Uiteraard wordt de Mountain Lite 2 compleet geleverd met voldoende scheerlijnen en haringen. Voor zowel de haringen als de tentstokken zijn er opbergzakjes meegeleverd. Voordeel van de tentstokken in deze is dat ze erg kort zijn en dus ook compact zijn op te bergen. Het geheel verdwijnt eventueel in een bijgeleverde grote opberghoes met roltopsluiting. Het hele pakketje van 23x43 centimeter weegt bij elkaar dan 2,8 kilo.

Er is overigens ook een grotere versie verkrijgbaar voor 3 personen: de Mountain Lite 3. Deze is ook Cactus Green en weegt 3,3 kilo.

De verkoopprijs van de Eureka! Mountain Lite 2 is EURO 159,95.

De Eureka! Mountain Lite 2 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Eureka! nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Nigor net in Utrecht (088-0999888).

Voor meer informatie over Eureka! in het algemeen kun je ook de site van Eureka! Europe zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Eureka!:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }