foto

In de kijker: Suunto t3 hartslagmeter

De t3 hartslagmeter is één van de nieuwe modellen waarmee Suunto de t-serie van hartslagmeters compleet maakt. Naast de al bestaande t6 hartslagmeter voor buitensporters is er nu ook een instapmodel, de t1 en de t4 met ingebouwde electronische coach. De nieuwe t3 en t4 geven realtime (direct) aan of de conditie wordt verbeterd.

Suunto t3 hartslagmeterDe Suunto t3 is een geavanceerde hartslagmeter en het ideale hulpmiddel voor sporters die graag hun conditie op peil willen houden of juist verbeteren. De drie belangrijkste voordelen van de Suunto t3 hartslagmeter zijn de digitale datatransmissie, de beat-to-beat registratie van de hartslag en het feit dat er direct kan worden afgelezen in hoeverre de training effect heeft op de conditie (Training Effect).

De digitale datatransmissie gebeurt op hoogfrequentie (2,4GHz) en daardoor storingsvrij. Bovendien is de transmissie van de gegeven dusdanig nauwkeurig dat je tijdens het sporten in een sportschool geen last hebt van zogenaamde overspraak: het opvangen van signalen van andere hartslagmonitoren in de omgeving.

Met beat-to-beat registratie is Suunto vrij uniek: omdat de gegevens in milliseconden wordt geregistreerd en dus per hartslag is deze veel nauwkeuriger. Bij andere hartslagmeters wordt er vaak een gemiddelde genomen van de laatste paar (soms wel tien) hartslagen en is de registratie en weergave dus veel minder nauwkeurig.

Bij het sporten is het belangrijk om de duur en zwaarte van het trainen af te stemmen op de conditie. Op die manier kan enerzijds worden voorkomen dat er te hard wordt getraind (en het lichaam dus eigenlijk zichzelf tegenwerkt), maar anderzijds ook dat de trainingssessie niet van een te laag niveau is. Het is dus zaak om in de gaten te kunnen houden in hoeverre de training daadwerkelijk tot een verbetering van de conditie leidt. Dit zogenaamde Training Effect (TE) is bij de t3 hartslagmeter direct af te lezen op de display. Dus al tijdens het sporten!

Dat een hartslagmeter echter niet alleen is om in een sportschool te gebruiken maakt Suunto duidelijk door de optionele PODs (Peripheral Observation Devices) aan te bieden. Deze PODs zijn er om maximaal gebruik te kunnen maken van de functies van de wristopcomputer. Voor fietsers zijn er speciale fiets-PODs om zaken als afstand en snelheid te meten. Er zijn aparte versies voor wegfietsen (Bike-POD) en terreinfietsen (MTB-POD). Daarnaast is er een Foot-POD die op de schoen wordt gedragen om afstand en snelheid tijdens het (hard)lopen te meten. Voor skaters en schaatsers is er ook een GPS-POD om aan de rugzak of om de arm te dragen om afstand en snelheid te meten (geen positie). Tot slot is er de PC-POD (een USB-stick) die ervoor zorgt dat de informatie die is opgeslagen in de t3 kan worden overgezet op de PC.

De t3 hartslagmetergeeft direct het Trainings-Effect (TE) aan. Met behulp van de PC-POD kan de informatie van de t3 hartslagmeter op de PC worden opgeslagen. Net als bij alle Suunto wristops kun je zelf de batterij verwisselen. Er zijn diverse voordelige combinatie-pakketten verkrijgbaar van de t3 hartslagmeter met een POD.

Informatie die is opgeslagen op de PC kan vervolgens worden gebruikt in het bijgeleverde software-programma: de Suunto Training Manager. Hiermee kun je nauwkeurig je vorderingen over langere tijd bijhouden en zaken als Training Effect, EPOC, afstand en snelheid vergelijken tussen de verschillende trainingssessies.

Om dit te stimuleren heeft Suunto tevens een complete community opgezet op het internet: de Suunto Training World (http://www.suunto.com/training) Op die site kun je niet alleen met andere gebruikers van de Suunto hartslagmeters praten, maar tevens de nieuwste software downloaden en trainingssessies met elkaar vergelijken.

Zoals altijd kun je de batterij in de Suunto t3 (en de overige hartslagmeters van de Suunto t-serie) zelf verwisselen.

Overigens is de t3 verkrijgbaar in drie verschillende modellen: een zwarte versie (zie foto rechtsboven), een oranje/gele versie en een gepolijste zwarte versie die je ook zonder problemen op kantoor kunt dragen. Om het gebruik van de PODs extra interessant te maken zijn er tevens combinatiepakketten verkrijgbaar, waarbij de t3 in combinatie met een POD tegen gereduceerd tarief wordt verkocht.

De verkoopprijs van de Suunto t3 hartslagmeter is EURO 169,00.

De Suunto t3 hartslagmeter is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Suunto nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Voor meer informatie over Suunto in het algemeen kun je ook de site van Suunto zelf bezoeken. De importeur heeft op diens site tevens extra informatie over de complete Suunto t-serie.

Voor meer informatie over lopen met een hartslagmeter kun je onder andere deze thema-artikelen lezen over Wandelen met een hartslagmeter en Wandelend werken aan je conditie.

Recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-09-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]