foto

In de kijker: Lowa Jannu Lo

De Jannu Lo van Lowa is een ideale combinatie van lichtgewicht en robuustheid. Deze lichte wandelschoen is nagenoeg volledig uitgevoerd in leer en voorzien van een stevige Vibram-zool die een stevige grip garandeert.

Lowa Jannu LoLowa is al jaren een topmerk als het gaat om duurzame en comfortabele wandelschoenen. De Jannu Lo is een wandelschoen die deze reputatie voortzet. Zo is de schoen voorzien van het befaamde eigen SPS-systeem van Lowa zelf dat er voor zorgt dat de voet tijdens het lopen geen overbodige verdraaiingen maakt. Het gevolg is een stabielere pas en dus minder snel vermoeidheid of blessures. De 'Pinto' zool van Vibram zorgt voor een stevige grip op alle oppervlaktes. Het profiel van deze zool is immers zo ontworpen dat in beide richtingen een goede weerstand wordt geboden en de schoen dus niet kan wegglijden tijdens het lopen. Bovendien loopt de zool door tot op de neus van de schoen, zodat ook de tenen goed zijn beschermd bij hard stoten.

Het comfort van de Jannu Lo van Lowa wordt onder andere bereikt door het PU-deel dat zit verwerkt in de middenzool. Dit is een standaardfeature van alle Lowa-schoenen en zorgt voor een betere absorptie van schokken bij het lopen en biedt tegelijkertijd een extra dempende werking tijdens het neerzetten van de voet.

Zowel aan de buiten- als de binnenzijde is de Lowa Jannu Lo afgewerkt met leer. Natuurlijk leer heeft het voordeel van ademend vermogen en is bovendien erg sterk en duurzaam. De binnenzijde van de schoen bestaat volledig uit leer, waardoor het comfort tijdens het lopen wordt versterkt. Op strategische plekken is de schoen voorzien van mesh, enerzijds om het ademend vermogen te vergroten maar natuurlijk ook om gewicht te besparen. Met een gewicht van rond de 1000 gram behoort de Lowa Jannu Lo immers tot de lichtere trekkingschoenen van dit kaliber.

De Lowa Jannu Lo is uitgevoerd met SPS. Een 'Pinto' zool van Virbam zorgt voor stevige grip op elke ondergrond. Het uitneembare voetbed vormt onderdeel van het Climate Control System. Begin 2006 werd de Lowa Jannu Lo uitgeroepen tot Gear of the Year in de categorie 'light hikers' door het blad Outside.

Het uitneembare voetbed vormt onderdeel van het Climate Control System van Lowa. Het voetbed bestaat uit meerdere lagen die samen twee functies hebben: het afvoeren van eventueel overtollig vocht van de voet en het absorberen van schokken bij het neerkomen van de voet.

Het Lowa Jannu Lo is verkrijgbaar in verschillende kleuren en in maten 6 t/m 13. Voor de dames is er een speciale Jannu Lo Lady uitvoering.

De verkoopprijs van Lowa Jannu Lo is EURO 120,0.

De Lowa Jannu Lo is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowa nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen.

Voor meer informatie over Lowa in het algemeen kun je ook de site van Lowa zelf bezoeken.

Voor meer informatie over schoenen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowa:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-09-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]