foto

In de kijker: Leki Makalu Ultralite Carbon Ergometric

Trekkingstokken behoren inmiddels tot de standaarduitrusting van veel buitensporters. De Ultralite Ergometric versie van de klassieke Makalu trekkingstok van Leki is echter het neusje van de zalm: gemaakt van carbon en daardoor ultralicht van gewicht (zo'n 400 gram per paar) en met alle features die je van een topmodel mag verwachten.

Leki Makalu Ultralite Carbon ErgometricVeel mensen die zonder trekkingstokken op pad gaan geven als reden dat ze het extra gewicht liever niet met zich meedragen. Met de komst van de Makalu Ultralite Carbon Ergometric kan dat in elk geval niet meer de reden zijn om te kiezen voor de extra veiligheid die een paar wandelstokken je kan bieden tijdens bijvoorbeeld steile afdalingen of de verlichting van je vermoeide knieën bij een lange tocht bergopwaarts.

Deze telescopische trekkingstokken zijn bijzonder compact op te bergen (minimale lengte 62 centimeter) en hebben een maximale lengte van 130 centimeter. Het minimale gewicht wordt verkregen door gebruik te maken van dunnere buizen (16/14/12 mm) en uiteraard de toepassing van carbon. Toch kan de Leki Makalu Ultralite Carbon Ergometric een maximum gewicht van 140 kilo dragen en dus ook zonder problemen gebruikt worden tijdens steile afdalingen met een zware rugzak.

Leki Makalu Ultralite Carbon Ergometric

Het verstellen van de lengte van de stok gaat even eenvoudig als efficiënt: het Super Lock System (SLS) zorgt er voor dat je letterlijk met een handomdraai de stokken in lengte kunt verstellen. SLS werkt met een systeem waarbij een conisch gevormde schroef naar boven of naar beneden wordt gedraaid. Als deze schroef verder naar beneden komt, duwt hij vier klemveren verder uit elkaar en deze zorgen er vervolgens voor dat de stok niet meer verder kan inschuiven. Draai je de andere kant op, dan komt de schroef tussen de klemveren vandaan en kun je de stok weer in lengte verschuiven.

Door gebruik te maken van carbon is de stok bijzonder lciht en vangt hij tevens trillingen op. Het Super Lock System (SLS) garandeert dat je de lengte in een handomdraai kunt verstellen. De strap (polslus) kun je in lengte verstellen middels een draaischijf boven op de trekkingstok. Aan het uiteinde van de stok zit een slijtvaste en duurzame Carbide Flextip.

Daarnaast kun je de prettig aanvoelende strap (polslus) van mesh ook gemakkelijk verstellen: middels een draaischijf kun je de lengte van de lus bepalen. De straps zelf zijn voorzien van een R en een L om aan te geven welke stok in welke hand gaat. Pak je de stokken vast, dan voel je direct waarom de grips 'Ergometric Compact' worden genoemd: ze voelen direct goed aan en je hand kun je in een natuurlijk houding plaatsen. Bovendien voegen ze door het gebruikte materiaal nauwelijks extra gewicht toe aan de stokken.

Aan het andere eind van de stok kom je bij de Carbid Flextip. Deze zeer slijtvast tip is bijzonder duurzaam en bovendien zo vormgegeven dat hij perfecte grip geeft op elk soort ondergrond. Daarnaast zorgt de flexibiliteit ervan ervoor dat hij niet kan afbreken als de punt bijvoorbeeld een keer tussen de rotsen blijft steken. Uiteraard zijn de tellers (schijven) gemakkelijk te verwisselen. Zo kun je kleine tellers gebruiken in de zomer en sneeuwtellers in de winter tijdens een wintertocht.

De verkoopprijs van de Leki Makalu Ultralite Carbon Ergometric is EURO 129,95.

De Leki Makalu Ultralite Carbon Ergometric is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Leki nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen.

Voor meer informatie over Leki in het algemeen kun je ook de site van Leki zelf bezoeken.

Voor meer informatie over wandelstokken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot LEKI:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }