foto

In de kijker: One Way Black Code 970

Nordic Walking is als buitensport niet meer weg te denken: inmiddels zijn er ook in Nederland en België vele duizenden beoefenaars. Het Finse One Way richt zich volledig op Nordic Walkers en de Black Code 970 is één van hun schitterende stokken uit de performance lijn. Uitgevoerd met Click-point, Combi-punt en Diamond Carbon.

One Way Black Code 970De volledige naam van deze Nordic Walking stok is Black Code 970 CP. Die CP staat voor Click Point, een vinding van One Way om het gebruik van de stokken te vergemakkelijken. Middels een simpele druk op de knop kan zo namelijk de strap worden losgekoppeld van de stok. Dit is wel zo makkelijk als je bijvoorbeeld even een foto wilt maken, moet plassen of een kaart wilt lezen.Bijkomend voordeel is dat de strap eenmaal ingesteld op de juiste maat niet meer af hoeft tijdens de training of de tocht. Door de ingebouwde draaimechaniek in het Click Point systeem zwaait de stok ook perfect in balans mee naar achteren en voren tijdens het Nordic Walken.

De grip (handvat) van de Black Code 970 is omhuld met natuurkurk. Natuurkurk wordt door velen gezien als het meest ideale materiaal voor een grip omdat het prettig aanvoelt en blijft aanvoelen, ook na langere tijd of bij intensieve training. Het handvat staat licht naar voren (zo'n 6 graden), zodat de pols in een natuurlijke houding kan blijven staan bij het lopen. Hierdoor pak je de stok als het ware direct goed vast en zorgt de natuurlijke houding van de pols voor minder vermoeidheid of blessures.

One Way gebruikt het ultralichte Diamond Carbon voor haar stokken. Diamond Carbon heeft diverse eigenschappen die belangrijk zijn voor een Nordic Walking stok. Allereerst uiteraard het lichte gewicht, maar daarnaast ook een perfecte verdeling van vibraties. Hierdoor voelt de stok tijdens het lopen veel prettiger aan en gaat de opgebouwde energie tijdens het lopen niet verloren aan trillingen van de stok zelf. Daarnaast is het materiaal zeer sterk en licht elastisch. De Black Code 970 bevat 70% Diamond Carbon.

De One Way Black Code 970 is uitgevoerd met een zogenaamde combi-punt. Hierbij wordt de rubberen asfaltdop over de hardmetalen punt geschoven. Een klein deel van de e punt steekt echter dwars door het rubber heen. Dit heeft meerdere voordelen. Zo heb je tijdens het lopen minder lawaai omdat de rubberen dop eerst de grond raakt. Dit heeft uiteraard ook een positieve invloed op de demping. Vervolgens raakt de hardmetalen punt de grond en ben je dus verzekerd van een goede grip. Ook op nat asfalt glijdt de stok hierdoor niet weg. Bovendien maakt de stok minder lawaai dankzij de rubberen dop. Een bijkomend voordeel van de combi-punt is het simpele feit dat je niet steeds de rubberen dop hoeft te verwijderen zodra je bijvoorbeeld een zandpad op loopt. De dop kan immers gewoon blijven zitten en dus kun je gewoon doorlopen en hoeft de tocht of de training niet te worden onderbroken.

Door middel van Click Point kan de strap gemakkelijk losgekoppeld worden vande stok De Combi-punt zorgt voor voldoende demping en grip tijdens het Nordic Walken. De grip is afgewerkt met natuurkurk: sterk, antislip en prettig aanvoelend. Het gebruikte Diamond Carbon is zeer licht van gewicht, sterk, elastisch en absorbeert de trillingen optimaal.

De Black Code 970 maakt deel uit van de zogenaamde Performance lijn van One Way. One Way heeft haar stokken verdeeld over verschillende lijnen met elk een eigen doelgroep. Zo is er de Life lijn voor algemeen gebruik, de genoemde Performance lijn voor de snelheidsduivels en een speciale heavy weight lijn voor de mensen die extra willen trainen. Bijzonder zijn ook de Exlusive stokken uit de Nordic Elegance lijn, uitgevoerd met grips van natuurkurk of leer en een AV strap van leer of Denim. De Performance lijn van de Black Code 970 bestaat verder nog uit twee andere Nordic Walking stokken: de Black Code 9max met 100% carbon en de Black Code 950 met 50% carbon.

De One Way Black Code 970 is verkrijgbaar in de kleur graphite/blue en in de lengtes 105, 110, 115, 120 en 125 centimeter.

De verkoopprijs van de One Way Black Code 970 is EURO 99,95.

One Way Nordic Walking stokken zijn verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die One Way stokken nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RA-Company in Tessenderlo (+32 (0)13-670101).

Voor meer informatie over One Way in het algemeen kun je ook de site van One Way zelf bezoeken.

Voor meer informatie over Nordic Walking kun je terecht op www.nfib-alfa.com.

Recente nieuws-items met betrekking tot One Way:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }