foto

In de kijker: Julbo Instinct

De Julbo Instinct is uitgevoerd met de nieuwste soort lens van Julbo: de Zebra lens. Het speciale aan deze lens is het zeer brede bereik (categorie 2 t/m categorie 4) alsmede de snelheid waarmee de lens zich aan de omstandigheden aanpast binnen dat bereik.

Julbo InstinctDe Zebra lens is de nieuwste vinding van het Franse Julbo. De photochromic lens heeft normaal gesproken een licht oranje kleur. De lens beschermt dan als een categorie 2 lens, waarbij zo'n 18 tot 43% van het zichtbare licht wordt doorgelaten. Denk hierbij aan omstandigheden van zeer licht bewolkt tot onbewolkte lucht op zeeniveau. Wordt het zonlicht echter feller doordat je bijvoorbeeld aan het klimmen bent of de weinige bewolking verdwijnt, dan kleurt de oranje lens naar donker bruin tot een categorie 4 lens. Op dat moment wordt er slechts 3 tot 18% van het zichtbare licht doorgegeven. In beide gevallen wordt het schadelijke Ultraviolet licht (UV) uiteraard voor de volle 100% geblokkeerd om je ogen te beschermen.

Naast het brede bereik van de lens en daarmee dus ook het brede toepassingsgebied, blijkt de verkleuring ook nog eens bijzonder snel te gaan. Ben je bijvoorbeeld aan het klimmen en komt de zon op eens vanachter de wolken te voorschijn, dan zie je lens gewoon verkleuren. Binnen een halve minuut is hij reeds op 50% van het ene uiterste naar het andere uiterste gegaan, terwijl hij binnen anderhalve minuut volledig donkerbruin is gekleurd (categorie 4). Terug gaat iets langzamer, maar nog steeds veel sneller dan andere kleurende lenzen.

De Julbo Instinct is onderdeel van de Speed-serie van Julbo. Tot dezelfde serie behoren bijvoorbeeld ook de Magic, de Reflex en de Sense, waarvan de eerste (Magic) ook is uitgevoerd met de nieuwe Zebra lenzen. Deze Speed-serie is bijzonder geschikt voor mensen die tijdens het sporten hun hoofd veel bewegen, zoals bijvoorbeeld hardlopers, klimmers of mountainbikers. De bril is namelijk volgens het 'Around Concept' ontworpen, wat inhoudt dat de bril goed om het hoofd aansluit en stevig op z'n plek blijft zitten. Dit voorkomt dus dat de bril afvalt bij heftige bewegingen. Hierbij helpt overigens de extra brede rubberen strook die verwerkt is om de tips. Deze zorgen bovendien voor een hoog draagcomfort.

De nieuwe Zebra lenzen geeft de Julbo Instinct een zeer breed bereik (categorie 2 t/m categorie 4) Binnen 28 seconden is de Zebra lens reeds 50% verkleurd van categorie 2 naar categorie 4. De 'wrap around' vormgeving zorgt dat de bril ook goed blijft zitten bij heftige bewegingen van het hoofd tijdens het sporten. De extra brede rubberen pootjes zorgen voor een stabiele pasvorm en groot draagcomfort.

Vooral (alpine) klimmers zullen de veelzijdigheid van de Instinct weten te waarderen. De vormgeving van de bril zorgt er namelijk voor dat de lenzen de ogen volledig beschermen tegen zonlicht. Niet alleen van voren, maar ook van boven, onderen en van opzij. Je kunt de Julbo Instinct dus ook prima gebruiken als gletsjerbril in de sneeuw. En omdat het bereik van de bril zo groot is bespaart dit weer het meenemen van een extra bril, want ook in het dal op het terras is deze zonnebril prima op z'n plaats.

De Julbo Instinct is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart en khaki. Hij wordt geleverd inclusief een zeer stevige opberghoes met rits die je eventueel om je riem kunt hangen dankzij de riemlus. Ook zit er uitgebreide informatie bij over de verschillende soorten (schadelijk) licht en hoe je bril je ogen hiertegen beschermt.

De verkoopprijs van de Julbo Instinct is EURO 109,95.

De Julbo Instinct is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Julbo nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Bart van Driel (+31 (0)6 41 24 73 76).

Meer informatie over Julbo

Voor meer informatie over Julbo in het algemeen kun je ook de site van Julbo zelf bezoeken.

Meer informatie over zonnebrillen

Voor meer informatie over zonnebrillen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }