foto

In de kijker: Keela Munro Jacket

Het Munro Jacket is waarschijnlijk één van de bestverkopende jassen van Keela Outdoors. En dat is eigenlijk niet vreemd als je bedenkt dat deze betrekkelijk goedkope jas een goede bescherming biedt tegen weer en wind. Een feit dat inmiddels ook al is bevestigd door meerdere bergreddings-organisatie die het Munro Jack hebben verkozen als standaard jack voor tijdens het uitvoeren van hun taken.

Keela Munro JacketHet Munro Jacket is met zijn gewicht van zo'n 920 gram niet direct lichtgewicht te noemen, maar zorgt dan ook voor een zeer goede isolatie. Aan de binnenzijde is de jas uitgevoerd met een zogenaamd ADS laminaat: het Active Dispersal System. Dit vormt onderdeel van de System Dual Protection waarmee de jas is uitgevoerd. In eenvoudige taal komt het er op neer dat de holle vezels van het ADS er voor zorgen dat vocht (ook condens) zo snel mogelijk richting de buitenste laag worden afgevoerd. Door gebruik te maken van een extra luchtlaag wordt zo voorkomen dat vocht zich ophoopt aan de binnenzijde waardoor de jas klam aan zou kunnen voelen. Hierdoor blijft de binnenzijde van de jas droog en dus comfortabel om te dragen. Bovendien behoudt het zo z'n isolerende werking en heb je het dus minder snel koud onder de extremere omstandigheden.

De buitenzijde van de jas bestaat uit het 'Innovation 5' materiaal, een nylon laminaat met een hydrofiele PU coating. Op de schouderpanden zijn verstevigingen aangebracht, zodat het jack ook duurzaam is te gebruiken bij rugzaktrekkings. De capuchon kan op diverse manieren worden afgesteld naar wens en is oprolbaar tot een stevige kraag in de nek.

Aan zakken geen gebrek bij het Munro Jack. Op de borst is een ruime Napoleon-zak verwerkt naast de rits en bieden twee andere borstzakken ruimte voor klein materiaal. Lager op de taille zijn eveneens twee zakken verwerkt, voorzien van een isolerende fleece-lining voor het warmen van de handen. Alle zakritsen zijn waterafstotend gemaakt en verscholen achter beschermflappen. Binnen in de jas is er verder een sneeuwflap verwerkt, welke naar wens kan worden ingesteld. Deze voorkomt dat bij vallen in de sneeuw de sneeuw doordringt tot de onderste kledinglaag. Het rugpand is overigens behoorlijk lang, zodat je dus ook bij klimmen of bukken geen last zult hebben van warmteverlies.

System Dual Protection zorgt voor snelle afvoer van vocht en een isolerende werking bij koude. De ritsen zijn waterafstotend gemaakt en voorzien van een beschermende stormflap. Een verstelbare sneeuwvanger voorkomt ongewenst sneeuw in de jas bij vallen of uitglijden. Keela wordt gemaakt in Schotland, een ideale thuisbasis voor het direct testen van de kleding.

Onder de oksels zijn zeer lange ventilatie-ritsen opgenomen. Deze kunnen zowel van onderen als van boven worden geopend. De manchetten zijn voorzien van Velcro en kunnen daardoor eenvoudig en snel worden afgesteld. Hetzelfde geldt overigens voor de onderkant en de taille van het jack, want middels elastische trekkoorden kunnen deze strakker worden getrokken.

Het Keela Munro Jacket is verkrijgbaar in de maten XS t/m XXL en in de kleuren Black/Black, Red/Black, Mango/Black en Olive/Black. Voor de dames is er een soortgelijk jack, de Typhoon.

De verkoopprijs van het Keela Munro Jacket is EURO 225,00.

Het Keela Munro Jacket is verkrijgbaar bij de Keela-winkel in Culemborg (0345-510734).

Voor meer informatie over Keela Outdoors in het algemeen kun je ook de site van Keela in Nederland zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot Keela Outdoors:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }