foto

In de kijker: Deuter Attack

De aanval is vaak de beste verdediging. Dat gaat zeker op voor de Deuter Attack, een speciale daypack voor mountainbikers en skaters. De Attack is namelijk uitgevoerd met een PVU rugsysteem (TÜV getest en CE-gecertificeerd) om bij eventuele valpartijen je rug en schouders te beschermen tegen ernstig letsel.

Deuter AttackDe Deuter Attack is een opvallende rugzak. Niet alleen door zijn felle oranje/gele kleuren, maar ook de vormgeving oogt behoorlijk futuristisch. Zo is deze V-vormige rugzak voorzien van extra brede heupvleugels aan de heupgordel (ook weer ter bescherming) en is het felgele rugpand voorzien van bijzonder vormgegeven polstering. Enerzijds zit dit erg comfortabel, anderzijds zorgt het tevens voor een goede luchtcirculatie op het rugpand.

Bovenop de schouderbanden is de rugzak bovendien voorzien van extra verstevigde Hyperlon patches. Hyperlon is hetzelfde materiaal dat bijvoorbeeld ook voor extra stevige opblaasboten wordt gebruikt en is dus speciaal gemaakt om duurzaam te beschermen bij schaven en schuren. De rugzak zelf is gemaakt van een combinatie van Hexlite 210 en Microgrip Nylon.

Qua inhoud biedt de Deuter Attack ruimte aan zo’n 5 liter aan materiaal (of drinkwater). Als biker of skater wil je nu eenmaal niet teveel op je rug dragen tijdens het fietsen. Daar staat echter tegenover dat je dankzij de bijgeleverde extra straps en afneembare helmhouder een enorme hoeveelheid materiaal aan je pack kunt hangen als je even van de fiets af wilt. Je helm is beschermd tegen stoten en schuren in de houder, maar je kunt ook andere zaken zonder problemen aan de buitenkant van de Attack hangen.

Het beschermende PVU-rugpand, met polstering voor comfort en luchtcirculatie De Deuter Attack is geschikt voor gebruik van een drinksysteem met slang. Aan de buitenkant van de Deuter Attack kan een veelheid aan materialen worden gehangen dankzij de meegeleverde straps en helmhouder. De rugzak is door de Duitse keuringsdienst TÜV getest en tevens CE-gecertificeerd.

Achterop de rugzak zitten twee extra vakken: een vak dat ideaal is om kaarten in op te bergen en een klein vak bovenop met sleutel-clip. Binnenin de rugzak kun je je drinksysteem opbergen en is tevens een zeer duidelijke print opgenomen met handige informatie voor de mountainbiker in nood (internationale noodsignalen, etc.).

Enkele andere features van de Deuter Attack zijn onder andere de 3M-reflectoren die je zichtbaarheid vergroten in het donker, de compatibiliteit voor je drinksysteem, inclusief volledig weggewerkte drinkslang-buizen in je schouderbanden en een noodfluit die is verwerkt in de straps van je borstgordel.

De Deuter Attack is geschikt voor mensen met een ruglengte van 38-49 centimeter en weegt 1150 gram. Bijzonder licht voor een rugzak met ingebouwde rugbeschermer.

De verkoopprijs van de Deuter Attack is EURO 99,95.

De Deuter Attack is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Deuter nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen (045-5466611).

Voor meer informatie over Deuter in het algemeen kun je ook de site van Deuter zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Deuter:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-09-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]