foto

In de kijker: Osprey Stratos 18

De Stratos 18 van Osprey laat zien dat een enorme lijst aan features niet perse tot een hoog gewicht hoeft te leiden: met een gewicht van nog geen 900 gram is deze technische 18 liter daypack namelijk een schoolvoorbeeld van de combinatie functionaliteit, comfort en laag gewicht.

Osprey Stratos 18Het comfort heeft de Stratos 18 onder andere te danken aan het rugpand. Dit is uitgevoerd volgens het AirCore principe: twee gebogen dunne sticks die bijeen worden gehouden door een stabilisatiedisc en daarmee zorgen voor een comfortabele spanning van het mesh rugpand. AirCore is gebaseerd op het reeds eerder toegepaste en bekroonde AirSpeed-principe dat Osprey onder andere toepast in de Atmos rugzakken. De gepolsterde heupgordel en schouderbanden completeren het draagcomfort van de rugzak.

Maar naast draagcomfort bieden AirCore en de gepolsterde heupgordel ook gemak en extra features. Zo kan een waterzak in de lege ruimte van het AirCore rugpand worden gehangen. Daartoe is deze toegankelijk gemaakt met een rits en kan de waterslang via de bovenkant gewoon naar buiten. In de heupgordel zit aan beide zijden een mesh-pocket verwerkt. Deze is ideaal voor het opbergen van kleine zaken als snacks, kompas, zakmes of kleine zaklamp. Op die manier heb je deze kleine materialen altijd bij de hand en hoef je dus niet de rugzak af te doen om deze uit het hoofd- of topvak te halen.

Het Airspeed-systeem zorgt voor vering en daardoor hoger draagcomfort. De ritsen boven het voorvak zijn waterafstotend. Zowel heupgordel als schouderbanden zijn 'thermo-molded' en geperforeerd. Middels elastische 'daisychains' kunnen bijvoorbeeld de pickels gemakkelijk aan de pack worden bevestigd.

Naast deze bijzondere features kent de Stratos 18 echter nog veel meer handigheden die elke actieve buitensporter zal weten te waarderen. Wat te denken van waterafstotende ritsen met handige treklussen, een grote elastische frontzak en het grote mesh topvak? Daarnaast de bekende zaken als zijvakken, een speciaal vak voor een waterzak binnenin de rugzak, materiaallussen en compressiestraps aan de zijkanten. Maar bijvoorbeeld ook bevestigingspunten voor eventuele reflector voor tijdens het lopen langs de weg en een alarmfluitje dat is verwerkt in de (in hoogte verstelbare) borstriem.

De Stratos 18 is er in twee verschillende maten (small/medium en medium/large) en in diverse kleurencombianties (Black, Bliss Blue, Atomic Tangerine). Daarnaast zijn er ook nog grotere versies van de Stratos beschikbaar: een 24 liter, 32 liter en een 34 liter versie én een kleinere 12 liter versie.

De verkoopprijs van de Osprey Stratos 18 is EURO 85,00.

De Osprey Stratos 18 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Osprey nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Outware Trading in Zwijndrecht (078-6200486).

Voor meer informatie over Osprey in het algemeen kun je ook de site van Osprey zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Osprey:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }