foto

In de kijker: Eureka! Totokon 2

De Totokon 2 is één van de eerste tenten van Eureka! die is uitgevoerd met het zogenaamde 'reverse combi frame'. Dit frame, waarbij de stokken bestaan uit twee verschillende diktes, zorgt voor meer ruimte in de tent, een grotere windstabiliteit en toch een gelijkblijvend laag gewicht. Het frame is door de dikkere stokken tevens behoorlijk sterk en dus is bijvoorbeeld een lading sneeuw op het dak geen probleem.

Eureka! Totokon 2De Totokon 2 is door gebruik van het Reverse Combi frame een stevige 2-persoons 4 seizoenentent geworden. Van deze vrijstaande tent wordt eerst de binnentent opgezet, welke middels clipbevestigingen gemakkelijk in het frame wordt gehangen. De buitentent komt er vervolgens overheen, zowel middels dezelfde clipbevestigingen aan de stokken als ook click-bevestigingen op de hoeken. Op meerdere punten kunnen de bijgeleverde scheerlijnen worden bevestigd voor een stevige verankering. Bijzonder is de nokstok die dwars over de tent heen geplaatst wordt. Hierdoor ontstaat er een grote voor- en achtertent, beiden met een eigen ingang.

Aan beide kanten is er zowel onder als boven open ruimte overgelaten voor ventilatie. Voor extra ventilatie kunnen tevens aan beide kanten stukken van de buitentent omhoog worden geritst: de High-Low ventilatie-openingen. Tevens zit er in de binnentent aan beide kanten een groot stuk gaas in het dak voor een nog betere ventilatie.

De Totokon 2 is gemaakt van stevig 75D Ripstop 'Stormshield' Polyester (2000mm) met een PU coating, het grondzeil van 70D 210T nylon taffeta (5000mm) met een PU coating. De binnentent van het lichte 70D 210T breathable ripstop nylon. De binnentent is met zijn 230x152 centimeter lekker ruim en tevens redelijk hoog (116cm), daarbij komen nog de voor- en achtertent die elk bijna een meter diep zijn. Wil je nog meer ruimte, dan kun je ook kiezen voor de Totokon 4, een 4-persoonsuitvoering van het Totokon-model.

De binnentent wordt gemakkelijk middels clipbevestigingen in het frame gehangen. De tent is vrijstaand en is uitgevoerd met het unieke reverse combi frame dat zorgt voor meer binnenruimte en een grote stabiliteit. Aan beide zijden kunnen er High-Low ventilatie-openingen worden geopend. De Totokon2 wordt geleverd inclusief voldoende zeer stevige haringen.

Om te garanderen dat je de Totokon 2 stevig kunt opzetten wordt de tent geleverd inclusief stevige gehoekte haringen. Deze kun je niet krom slaan en ze zijn geschikt voor een groot aantal soorten ondergrond. Er zijn er ruim voldoende om de tent goed op te zetten en de verschillende scheerlijnen te bevestigen.

De verkoopprijs van de Eureka! Totokon 2 is EURO 269,95. De grotere Eureka! Totokon 4 kost EURO 349,95.

De Eureka! Totokon 2 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Eureka! nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Nigor net in Utrecht (088-0999888).

Voor meer informatie over Eureka! in het algemeen kun je ook de site van Eureka! Europe zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Eureka!:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }