foto

In de kijker: Techtrail Loft

De Loft van Techtrail is misschien niet nieuw, maar in deze tijd van stijgende populariteit van buitensporten met hartslagmeter wel zeer actueel. De Techtrail Loft is immers een compleet buitensporthorloge (inclusief hoogtemeter en barometer) met zeer nauwkeurige hartslagmeter én een zeer voordelige prijs.

Techtrail LoftDe Loft maakt deel uit van de Altiware series van Techtrail. Deze serie kenmerkt zich door betaalbare, maar zeer complete en feature-rijke buitensporthorloges. Zo is de Loft uitgevoerd met een hoogtemeter, barometer, stopwatch, thermometer en een ECG-nauwkeurige hartslagmeter welke samenwerkt met de bijgeleverde hartslagmonitor die om de borst wordt gedragen.

Juist nu het gebruik van hartslagmeters steeds populairder wordt onder buitensporters biedt de Loft functionaliteiten waar je tijdens het sporten veel aan hebt. Zo wordt niet alleen de actuele hartslag direct weergegeven op het scherm, maar kun je ook direct zien (en horen!) of je binnen de ingestelde hartslagzones zit en welk percentage van je maximale hartslag je op dat moment 'gebruikt'. Dat is belangrijk om te weten of je niet te hard van stapel loopt en het dus een stukje rustiger aan zou moeten doen of een pauze moet nemen. Ook handig daarbij is de caloriemeter die je direct vertelt hoeveel calorieën je op dat moment hebt verbrandt.

De hoogtemeter van de Loft heeft een resolutie van 1 meter en werkt tot 9158 meter hoogte. Het profiel van je tocht kun je niet alleen volgen in een goed afleesbare grafiek, maar tevens in een hoogte-logboek. Hierin kun je op 20 specifieke de hoogte van dat moment, inclusief tijd en datum, opslaan om later nog eens terug te zien.

Middels iconen wordt een weersvoorspelling getoond. Het hoogteprofiel is te volgen middels een overzichtelijke grafiek op het scherm. De hartslagmonitor is ECG-nauwkeurig. De batterij kun je makkelijk zelf vernieuwen.

Om te kunnen zien hoe het met het weer staat maak je gebruik van de uitgebreide barometer van de Techtrail Loft. Deze laat namelijk zowel de actuele luchtdruk als ook een voorspelling van het weer zien. Op basis van de variatie in de luchtdruk kan namelijk vaak worden afgeleid of het weer verbetert of verslechtert en is tevens redelijk goed te voorspellen of het gaat regenen. Middels duidelijke icoontjes wordt het te verwachten weer op het scherm getoond. Daarnaast is de temperatuur af te lezen, zowel in graden Celsius als Fahrenheit. Daarbij gaat de thermometer van -10 graden Celsius tot +50 graden Celsius.

De stopwatch heeft ook een uitgebreide geheugenfunctie: maar liefst 50 rondes, waarbij niet alleen de tijd per ronde wordt bewaard, maar tevens de gemiddelde en beste rondetijd kan worden weergegeven.

In de horloge-functie van de Loft kunnen twee tijden (tijdzones) worden ingesteld en kun je continu snel de hoogte of temperatuur zichtbaar maken door een druk op de grote option-knop midden onder het horlogescherm. Ook kun je twee alarmtijden instellen voor dagelijks gebruik.

De Loft is trouwens waterdicht tot een diepte van 30 meter en heeft een duidelijke achtergrondverlichting voor als het donker is. En zoals je mag verwachten van een modern buitensporthorloge kun je zelf de batterij van zowel het horloge als de hartslagmonitor vervangen.

De verkoopprijs van het Techtrail Loft is EURO 179,95.

De Techtrail Loft is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Techtrail nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met CJ Agencies BV in Baarn (035-5424200).

Voor meer informatie over Techtrail in het algemeen kun je ook de site van Techtrail zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Techtrail:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }