foto

In de kijker: Schöffel Packlight Performance

Deze zomer presenteert Schöffel het Packlight Performance jack voor de lichtwicht buitensporter. Het Packlight Performance jack is uitgevoerd met Gore-Tex Paclite en weegt slechts 530 gram. Het jack is ideaal voor de buitensporter die wél bescherming tegen weer en wind wil, maar daarvoor liever niet direct veel extra gewicht met zich mee wil dragen.

Schöffel Packlight PerformanceHet extreem lichte Packlight Performance jack is zoals gezegd uitgevoerd met Paclite van Gore-Tex. Paclite is een bijzonder licht membraan van Gore-tex, dat het lage gewicht weet te combineren met een goede bescherming tegen weer en wind. Bijkomend voordeel van Paclite is dat het ook comfortabel aanvoelt en dus niet als storend wordt ervaren. Dit comfortabele gevoel wordt onder andere veroorzaakt door het feit dat Paclite een hoog 'ademend' vermogen heeft en transpiratievocht dus goed wordt afgevoerd. Condensvorming in de jas zelf wordt daardoor tot een minimum beperkt.

Zoals je mag verwachten van een buitensportjack is ook de Packlight Performance uitgerust met alle features waar je als buitensporter graag over wilt beschikken. Zo zijn de manchetten voorzien van Velcro-afstelmogelijkheden om het jack goed te laten aansluiten om de polsen. De kraag is voorzien van een zacht en prettig aanvoelend microfleece, terwijl bij de kin de rits wordt weggewerkt achter een extra laag stof. Op die manier heb je dus ook geen irritatie van de rits als deze tot helemaal bovenaan is dichtgetrokken. De kraag zelf kun je overigens, evenals de taille, middels een elastisch trekkoord een beetje aantrekken om deze beter te laten aansluiten en zo warmteverlies te minimaliseren. Onder de oksels zijn er uiteraard ritsen geplaatst voor het geval het te warm wordt.

Het Schöffel Packlight Performance jack is tevens uitgevoerd met een oprolbare capuchon. Deze is weggewerkt in de kraag zodat hij ook als windbreker dienst doet als het erg hard waait. De capuchon is zowel rond het gezicht als achterop af te stellen middels een elastisch trekkoord. Het jack is verder voorzien van twee ruime zakken, die elk voorzien zijn van waterdichte ritsen. De hoofdrits zelf is niet waterdicht maar zit verborgen achter een dubbele beschermlaag en vormt daardoor ook geen probleem als het hard regent.

Het Schöffel Packlight Performance jack is uitgevoerd met Gore-tex Paclite. De capuchon is zowel van voren als van achteren goed af te stellen. In de kraag zit prettig aanvoelend microfleece verwerkt voor hoger draagcomfort. Het jack wordt standaard geleverd inclusief een elastische mesh opbergzak.

Overigens wordt het Schöffel Packligth Performance jack geleverd inclusief een handig mesh opruimzakje. Daarin kun je je jack compact opbergen om 'm zo mee te nemen in de rugzak.

Het Schöffel Packlight Performance jack is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties en in de herenmaten 44 t/m 58.

De verkoopprijs van het Schöffel Packlight Performance jack is EURO 249,95.

Het Schöffel Packlight Performance jack is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Schöffel nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen.

Voor meer informatie over Schöffel in het algemeen kun je ook de site van Schöffel zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Schöffel:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }