foto

In de kijker: Clear Blue Hawaii Mana Solar Claw

Was het vroeger nog van belang waar je tijdens je meerdaagse hike eten kon inkopen, tegenwoordig lijkt de trend dat je moet weten waar je de batterijen van de GPS, MP3-speler of GSM kunt opladen tijdens de tocht. De Mana Solar Claw van Clear Blue Hawaii rekent af met dat probleem: tijdens het wandelen kun je deze lader gewoon het werk laten doen zodat je elke dag volle batterijen en accu's tot je beschikking hebt.

Clear Blue Hawaii Mana Solar ClawDe Mana Solar Claw is een paneel met zonnecellen dat je eenvoudigweg over je rugzak hangt. Dankzij de vier elastische straps kun je 'm aan nagenoeg elk model rugzak bevestigen. Je hoeft dus niet zelf in de weer met straps, touwtjes en tape om een oplader stevig op je rugzak te bevestigen. Tijdens het wandelen zorgen de zonnecellen er vervolgens voor dat de zonne-energie wordt gebruikt om je batterijen/accu's op te laden. Grote voordeel is dus dat je je tocht niet hoeft te onderbreken om de lader te gebruiken. Ook als je tegen de zon inloopt vangt de Solar Claw voldoende licht om energie te leveren.

De Mana Solar Claw van Clear Blue Hawaii bestaat hoofdzakelijk uit twee onderdelen: het eigenlijke panneel met zonnecellen en de opbergzak die je tevens aan je rugzak kunt bevestigen. De CIGS (Copper Indium Gallium Diselenide) zonnecellen zijn dezelfde die ook door NASA en het Amerikaanse leger worden gebruikt. Deze zonnecellen hebben namelijk twee kenmerken die van groot belang zijn: ze zijn buigzaam en nagenoeg onbreekbaar. Ze zijn dus ook toepasbaar op bijvoorbeeld een klim-rugzak of bikers-daypack: als je valt hoef je niet direct bang te zijn dat je paneel geen energie meer levert.

De opberghoes van de Mana Solar Claw is gemaakt van Hi-Tenacy Ripstop nylon en is voorzien van vier elastische straps. Door middels van deze straps kun je het paneel zonder problemen op elk soort rugzak bevestigen, zowel op kleinere daypacks als grote rugzakken voor meerdaagse tochten. Aan de binnenzijde van de hoes zijn verschillende opbergvakjes voor accessoires opgenomen en zit tevens de aansluiting van het zonnepaneel: een 12v cigarettenaansteker-connector. Hierop kun je de auto-lader aasluiten van bijvoorbeeld je GPS, GSM of PDA en deze vervolgens opbergen in één van de vakjes.

De Mana Solar Claw in actie om van een GPS de batterijen te besparen. De CIGS zonnecellen zijn buigzaam en bijzonder duurzaam. Middels de elastische straps past de Mana Solar Claw op nagenoeg elk soort rugzak. Aan de binnenzijde van de opberghoes zitten diverse opbergvakjes voor opladers en kabels.

De maximale output van de Mana Solar Claw bedraagt 6 Watt (12v/500ma) en dat is dus genoeg voor kleine apparatuur om te worden opgeladen. Belangrijk criterium hierbij is overigens wel dat je lader ook bij lagere voltages al begint te laden, omdat de output varieert afhankelijk van de sterkte van het inkomende licht. De Mana Solar Claw weegt overigens iets minder dan 850 gram.

De verkoopprijs van de Clear Blue Hawaii Mana Solar Claw is EURO 199,00.

Het Clear Blue Hawaii Mana Solar Claw is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken (of online bij InnoCatch). Winkels die Clear Blue Hawaii nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Look Adventure BV in Gorinchem (0183-615252).

Voor meer informatie over Clear Blue Hawaii in het algemeen kun je ook de site van Clear Blue Hawaii zelf bezoeken.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-09-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]