foto

In de kijker: Lowe Alpine Edelweiss Hoody

De Edelweiss Hoody van Lowe Alpine is een jas en vest in één, Deze lichtgewicht Hoody is namelijk de perfecte compagnon voor koude winteravonden in de hut, maar tegelijkertijd ook een heerlijk warme aanvulling als je in de nazomer net iets meer warmte wilt dan van alleen een trui, maar een dikke jas nog lang niet nodig is.

Lowe Alpine Edelweiss HoodyDe Edelweiss Hoody maakt deel uit van de zeer uitgebreide dameslijn van Loe Alpine. En hoewel het zeker niet een technisch functioneel kledingstuk mag worden genoemd (het product bestaat voor bijna de helft uit wol is meer 'casual' dan 'functional' te noemen), maakt de veelzijdigheid van de Hoody het een prima aanvulling voor je kledingkast. De Hoody is gemaakt van Aleutian 'double face' fleece. Aleutian is exclusief voor Lowe Alpine ontwikkeld en combineert een laag gewicht met een goede warmte isolatie. Bovendien heeft het materiaal een groot ademend vermogen, dat samen met de isolatie bijdraagt tot een hoog draagcomfort. Bijkomend voordeel van Aleutian is het feit dat het ook na veelvuldig gebruik en wassen nog steeds mooi en functioneel blijft en dus jarenlang mee gaat.

Aan de buiten- en binnenzijde van de Edelweiss Hoody zijn de naden plat afgestikt (flat-locked). Hierdoor heb je tijdens het dragen dus geen irritatie van opstaande randen van de naden. Bovendien oogt het mooi afgewerkt, omdat er hierdoor brede banen over het vest zijn ontstaan. Als extra accent zijn er ook fel kleurende randen geplaatst om de beide zakken en de capuchon.

De naden van de Edelweiss Hoody zijn plat afgestikt (flat-locked). De machetten zijn elastisch en dus altijd passend. Tevens houden ze de warmte vast. De capuchon heeft aan beide zijden een elastisch verstelkoord. De Edelweiss Hoody is gemaakt van Aleutian: lichtgewicht isolatie met een hoog ademend vermogen.

Deze capuchon is overigens voorzien van een elastisch trekkoord, zodat hij bij kouder weer ook volledig kan worden aangetrokken. Op die manier blijft de capuchon ook goed zitten bij harde wind (heeft ervaring inmiddels uitgewezen) en blijft de warmte beter bewaard op het lichaam. De elastische machetten hebben hetzelfde doel: ze zorgen ervoor dat de warmte goed bewaard blijft in het vest en op het lichaam.

De Lowe Alpine Edelweiss Hoody is speciaal voor dames en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: gun metal (donker grijs), skylight (licht blauw), chalk (krijt) en ruby (rood zoals op de afbeeldingen op deze pagina). Het vest is er in de maten small, medium, large en extra-large en weegt slechts 421 gram. Voor de heren is er een soortgelijke pullover met rits.

De verkoopprijs van de Lowe Alpine Edeweiss Hoody is EURO 129,95.

De Lowe Alpine Edelweiss Hoody is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowe Alpine nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Nederland in Leusden (033-4340454).

Voor meer informatie over Lowe Alpine in het algemeen kun je ook de site van Lowe Alpine zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-09-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]