foto

In de kijker: Vaude Aracanda 30

Vaude introduceert de eerste rugzak die is gemaakt met gebruikmaking van het innovatieve Ultra Seam: de Aracanda 30. Deze is gemaakt met gebruik van de laatste thermische naad-dichtings methodes in plaats van de oude naald en draad techniek. Daardoor zijn de naden waterdicht, zeer duurzaam en lichter van gewicht.

Vaude Aracanda 30Ultra Seam Tech is de verzamelnaam van een serie hypermoderne methodes om naden te dichten. Zo zijn er verbindingsstukken van de straps geplaatst door middels van 'Heat Transfer' en dus niet ingenaaid, de verschillende stoffen zijn met elkaar verbonden middels 'Ultra Sonic' en dus niet met het klassieke naald en draad en de waterdichte ritsen zijn op de zak geplaatst door gebruik te maken van 'High Frequency'. Bovendien zorgen zogenaamde 'Abrasion Prints' voor een hogere duurzaamheid en een moderne look van de Aracanda 30.

Door gebruik te maken van Ultra Seam Tech is het dus ook niet meer nodig om een regenhoes mee te nemen voor de rugzak. De naden zijn immers waterdicht en de pack bestaat als het ware uit één stuk. En doordat er geen kleine draadje los kunnen gaan zitten is de pack ook duurzamer beschermd tegen schuren over rotsen of langs takken. Bovendien wordt er redelijk wat gewicht bespaart door dat er veel minder materiaal nodig is. Zo weegt de Aracanda met zijn capaciteit van 30 liter toch maar 950 gram. En dat is inclusief het Aeroflex draagsysteem en de diverse extra straps voor het bevestigen van klimmaterialen en de wandelstokken.

Middels het Aeroflex systeem blijft je rug tijdens het hiken gewoon droog. De lucht kan namelijk vrij circuleren tussen de rugzak en je rug en dus hoef je minder bang te zijn voor een natte rug. De ruglengte is snel en eenvoudig af te stellen dankzij het F.L.A.S.H. verstelsysteem. Hierbij kun je de schouderbanden in lengte verstellen door eenvoudigweg een stukje Velcro los te halen en op de juiste positie weer vast te zetten. Hierbij is er een duidelijke markering van de lengte in de vorm van SX t/m XL.

Middels Ultra Sonic zijn de verschillende kleuren stof met elkaar verbonden. De aansluitpunten voor de straps zijn geplaatst middels Heat Transfer. De rits is is waterdicht in de stof gezet door middel van High Frequency. De Aracanda 30 is uitgevoerd met het comfortabele Aeroflex systeem voor goede luchtcirculatie.

Binnenin heeft de Vaude Aracanda 30 een speciaal vak voor je waterzak en tevens een haakje om sleutels aan te hangen. Er is een kleine opening voorzien voor de waterslang, maar deze zit goed weggestopt onder het topvak en zorgt dus niet voor lekkage naar binnen tijdens hevige regen. In het topvak zelf zit een klein mesh-vak aan de binnenkant en buiten op de rugzak zit verder nog een klein kaarten achter een waterdichte rits.

Onlangs won de Aracanda 30 overigens nog de prestigieuze 2006 if product design award. Door middel van de nieuwe lastechnieken die zijn gebruikt bij het ontwerp hebben de ontwerpers van de rugzak immers totale vrijheid voor wat betreft vorm en hebben ze dus minder last van beperkingen die normaal wordne opgelegd door materiaalverbindingen.

De Vaude Aracanda 30 is gemaakt van PU gecoat 300D honingraat Polyester. Op strategische punten is deze voorzien van de grijze 'Abreasion Print' die voor extra versteviging zorgt. Qua kleur heb je de keuze uit orange/red (zie foto's) of light grey/anthracite.

De verkoopprijs van de Vaude Aracanda 30 is EURO 99,00.

De Vaude Aracanda 30 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Vaude nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vaude Nederland in Hazerswoude-Dorp (0172-232338).

Voor meer informatie over Vaude in het algemeen kun je ook de site van Vaude zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }