foto

In de kijker: Rubytec Swimwear

Wat is er lekkerder dan tijdens een warme hike een duik te kunnen nemen in een meertje of beek die je tegenkomt? Vaak sta je dan voor een dilemma: of 'skinny-dippen' met het risico betrapt/bekeurd te worden of de rest van de dag met nat (of zonder) ondergoed lopen. Rubytec komt met de oplossing: functionele swimwear voor de actieve buitensporter.

Rubytec SwimwearEigenlijk is het vreemd als je er aan denkt: we kopen een functionele broek, een ademend shirt, goede wandelsokken en liefst ook functioneel ondergoed. Maar als het op zwemkleding aankomt gaan we vaak naar de sportwinkel om gewoon het eerste te kopen wat in onze handen komt. Niet sneldrogend, niet comfortabel of UV-werend: gewoon 'iets om in te kunnen zwemmen'. Gelukkig biedt Rubytec Swimwear dat allemaal wel en bovendien is het ook nog anti-bacterieel behandeld (handig voor als je de zwembroek de rest van de dag aan wilt houden) en heeft het een hoog ademend vermogen (voor als het echt warm wordt en je dus ophoping van transpiratie wilt voorkomen). De voordelen zullen duidelijk zijn: met Rubytec Swimwear neem je voortaan gewoon een verfrissende duik bij dat meertje of die beek, om daarna zonder problemen je tocht weer te vervolgen.

Rubytec Swimwear is de eerste functionele zwemkleding die is ontwikkeld met de buitensporter als exlusieve doelgroep. Eigenschappen als comfortabel zitten, sneldrogend, goed ademend vermogen en anti-bacterieel zijn zaken die buitensporters al vaak kennen van hun andere functionele kleding. En dus is het een logische stap om ook je zwemkleding daar op af te stemmen. Op die manier hoef je dus nooit meer te twijfelen over wel of niet zwemkleding meenemen tijdens je tocht. Is het erg warm weer, dan kun je het bovendien gebruiken als luchtige kleding om in te wandelen (wel jezelf goed insmeren met zonnecreme), de Ladies Tank top (Tigris) misstaat niet op het wandelpad evenmin als de Bermuda (Nubia) als korte broek voor de heren.

Rubytec Swimwear is allereerst functionele zwemkleding. Naast een maximale bescherming tegen UV (50+ rating) en chloor (voor als je een keer een duik in het zwembad wilt nemen), zorgen de eigenschappen als sneldrogend, ademend, anti-bacterieel voor een kledingstuk dat is afgestemd op de buitensporter. Bovendien zorgt de 20% Spandex in de kleding voor maximaal comfort (4-way stretch) en voelt het door de soft touch (geborsteld garen) ook prettig aan. De shorts en bermuda's voor de heren zijn bovendien gemaakt van 100% Taslan nylon en dus extreem licht van gewicht en klein in te pakken in je rugzak. Bijzonder handigheidje in de meeste modellen (ook die van de dames) is bovendien de kleine key-pocket. Daarin kun je zonder problemen je sleutels opbergen en hoef je dus niet bang te zijn dat je die zult verliezen of dat ze gestolen worden.

Middels het mix-match principe kunnen bij de damesmodellen verschillende kleuren en maten met elkaar worden gecombineerd: tops en slips worden los verkocht. Veel modellen hebben een handige key-pocket voor het veilig opbergen van de sleutels. Rubytec Swimwear is verkrijgbaar in 'natuurlijke' kleuren. Op de display en de verpakking wordt middels icons nog eens duidelijk de voordelen van Rubytec Swimwear genoemd.

Naast functionaliteit is natuurlijk ook gekeken naar de 'look' van de swimwear. Voor de heren zijn er vier verschillende modellen, van de klassieke slip tot een oversized bermuda. Voor de dames zijn er verschillende soorten slips en tops en worden deze bovendien los verkocht. Met andere woorden: je kunt zelf een kleurencombinatie samenstellen of bijvoorbeeld twee verschillende maten nemen (een kleinere slip bij een grotere top of andersom: het mix-match principe). De kleuren waarin de Swimwear wordt aangeboden sluiten aan bij de wereld van de buitensporter en zijn dus vooral 'natuurlijk', van onder andere khaky green en brick voor de heren tot aqua en light green voor de dames.

De verkoopprijs van Rubytec Swimwear is vanaf EURO 19,95.

Het Rubytec Swimwear is (vanaf eind maart) verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Rubytec Swimwear nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Voor meer informatie over Rubytec in het algemeen kun je ook de site van Rubytec zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Rubytec:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }